RIJSWIJK - De parketpolitie houdt dinsdagochtend een werkonderbreking bij de rechtbank in Arnhem en donderdag bij de rechtbank in Utrecht.

Dat hebben de politiebonden ACP, NPB en VMHP vrijdag aangekondigd. De acties zijn bedoeld om politiewerkgever minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) te bewegen om aan hun cao-eisen te voldoen.

Eerder heeft de parketpolitie al in andere rechtbanken werkonderbrekingen van 2 uur gehouden. Daardoor ontstond al hinder en volgens de bonden zelf is de planning van rechtszaken in de knoop gekomen.

Nu worden de acties verlengd naar 4,5 uur. De ACP, NPB en VMHP verwachten dan ook een nog grotere hinder voor de rechtbanken tijdens de nieuwe acties.

Rechtszaken

Ze geven wel aan dat er rekening wordt gehouden met rechtszaken die ''maatschappelijk een grote impact (kunnen) hebben''.

''Als het gaat om omvangrijke zaken zoals bijvoorbeeld zedenzaken en moordzaken kan het Openbaar Ministerie een gemotiveerd verzoek indienen om de betreffende zittingen toch door te laten gaan.''