AMSTERDAM - De top van uitkeringsinstantie UWV ziet geen reden op te stappen. Volgens de uitkeringsinstantie had minister De Geus van Sociale Zaken UWV-voorzitter T. Joustra en zijn plaatsvervanger P. Cloo zondag gevraagd te vertrekken.

Dat heeft de raad van bestuur van UWV maandag laten weten. De raad, waarvan Joustra voorzitter en Cloo vice-voorzitter is, beraadde zich maandag op de situatie. Hij kwam tot de conclusie dat er geen reden is voor ontslag of schorsing van de twee topmannen.

De Geus vroeg de twee hun functie ter beschikking te stellen wegens kritiek op het financieel beheer bij UWV. Later maandag verschijnt een rapport waarin volgens ingewijden staat dat er bij de inrichting van het directiekantoor van UWV in Amsterdam bijna 4 miljoen euro te veel is uitgegeven.

Intern

Uit interne berichtgeving waar NU.nl de hand op wist te leggen blijkt dat het Raad van Bestuur absoluut niet eens is met de stelling dat er 4 miljoen teveel is uitgegeven. "Er is niet 4 miljoen teveel uitgegeven. Er was voor gebouw B een begroting van 19 miljoen euro. Intussen blijkt dat de uiteindelijke kosten 17 miljoen euro bedragen."

Het bestuur meldt verder dat er sprake is van een gemiddeld kwaliteitsniveau van de inrichting van het hoofdkantoor. Ook de 11de en 12de etage (afdeling Raad van Bestuur) is volgens het bestuur: 'representatief, maar niet bovenmatig of buitensporig.'

Daarnaast weerlegt het bestuur de tapijtkwestie: "Er is géén tapijt verwijderd ten koste van marmer. In het hoofdkantoor lag natuursteen en dat ligt er nog steeds. In de loop van het proces is alléén andere vloerbedekking besteld, er is dus geen vloerbedekking verwijderd. Overigens maakt ook het rapport Meijer hier geen melding van."