AMSTERDAM - ABN Amro neemt een deel van de Nederlandse zakenbankactiviteiten over van The Royal Bank of Scotland (RBS).

Bij de over te nemen onderdelen werken 70 mensen. ''We betalen 0 euro voor de overname'', zei een ABN Amro-woordvoerder. 

Het betreft de activiteiten op het gebied van fusies en overnames, sectoradvies, aandelenemissies, aandelen brokerage en kapitaalstructurering. RBS maakte vorig jaar bekend dat het de activiteiten wil afstoten.

''Wij nemen vooral de mensen over. Het zijn degenen die een paar jaar geleden van ABN Amro naar RBS Nederland gingen'', lichtte een woordvoerder toe. ''Maar ABN Amro is niet meer dezelfde bank. We hebben nu een gematigd risicoprofiel'', benadrukte hij.

ABN Amro werd in 2007 overgenomen door een bankentrio van het Britse Royal Bank of Scotland, het Belgische Fortis en het Spaanse Santander. In 2008 werd ABN Amro, inclusief de Nederlandse onderdelen van Fortis, overgenomen door de Nederlandse staat.

De medewerkers krijgen een plekje op de afdelingen Large Corporates & Merchant Banking en 'Markets' van ABN Amro Commercial & Merchant Banking. ''Door deze transactie kunnen we onze klanten nog beter bedienen op strategisch niveau. Het verstevigt onze positie in de top van het Nederlandse bedrijfsleven'', zei bestuurslid Joop Wijn.