'KLM gaat niet minder vliegen na overname'

AMSTELVEEN - KLM zegt niet minder te gaan vliegen na de goedkeuring door de Europese Commissie van de overname van de luchtvaartmaatschappij door de Franse branchegenoot Air France.

De maatschappijen moeten van Brussel 94 start- en landingsrechten inleveren en concurrenten op sommige routes meer ruimte geven. Dat gaat echter niet ten koste van het aantal bestemmingen en de frequentie van vluchten. Dat heeft KLM woensdag laten weten in reactie op het besluit van de Europese Commissie.

'Slots'

Volgens KLM kan een start- of landingsrecht op Schiphol voor verschillende bestemmingen worden gebruikt. Mocht een concurrent een plekje opeisen voor een bepaalde route, dan kan KLM op andere rechten blijven vliegen op dezelfde bestemming. Bovendien hoeven andere maatschappijen pas aan te kloppen bij Air France-KLM als er geen andere 'slots' beschikbaar zijn.

De concessies die de beide maatschappijen moeten doen zijn niet in strijd met de afspraken die met de Nederlandse staat zijn gemaakt over de belangrijke functie van Schiphol bij intercontinentale vluchten.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie