MUMBAI - De Indiase overheid heeft 40 bankrekeningen van de in zware financiële problemen verkerende luchtvaartmaatschappij Kingfisher Airlines geblokkeerd.

Het bedrijf slaagde er niet in om een belastingschuld van 400 miljoen roepia (6,3 miljoen euro) voor de uiterste betaaldatum van 29 februari te betalen, maakte de belastingdienst in India zaterdag bekend.

Behalve bij de belasting staat het Indiase luchtvaartbedrijf ook voor miljoenen in het krijt bij toeleveranciers, banken en personeel. Ondertussen zijn nog maar 28 van de 64 vliegtuigen operationeel.

Beslag

Schuldeisers hebben beslag laten leggen op een aantal kisten, ook worden er veel aan de grond gehouden wegens achterstallig onderhoud.

Het bedrijf, tot voor kort de op een na grootste luchtvaartmaatschappij in India, stapelt al tijden verlies op verlies. Topman Sanjay Aggarwal, die eerder zei dat het sluiten van het bedrijf geen optie is, zoekt investeerders om de onderneming van vers kapitaal te voorzien.

Kapitaalinjectie

Volgens schattingen van de overkoepelende organisatie Centre for Asia Pacific Aviation heeft Kingfisher een kapitaalinjectie van minimaal 400 miljoen dollar nodig om te kunnen blijven draaien.