FRANKFURT - Het grondpersoneel van de luchthaven in Frankfurt moet zijn staking beëindigen.

Dat heeft een Duitse rechter woensdag bepaald in een geding dat exploitant Fraport en luchtvaartmaatschappij Lufthansa hadden aangespannen.

De op twee na drukste luchthaven van Europa ondervindt al bijna 2 weken grote hinder van de staking van het personeel dat het verkeer van vliegtuigen op de grond regelt. De werknemers eisen betere arbeidsvoorwaarden.

Vakbond GdF, die van plan was nog zeker tot en met donderdag te blijven staken, heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak. Tegelijk liet vakorganisatie weten dat zij snel met het luchthavenbedrijf in gesprek wil over een oplossing.

De rechter stak dinsdagavond ook al een stokje voor een solidariteitsstaking van luchtverkeersleiders. Als die ook het werk hadden neergelegd, zou woensdagochtend het vliegverkeer van en naar Frankfurt volledig stil zijn komen te liggen.

Tot dusver kwamen door de staking vele honderden vluchten te vervallen. Fraport zegt daardoor minstens 3,5 miljoen euro schade te hebben geleden. Bij Lufthansa zouden de verliezen zelfs in de tientallen miljoenen euro's lopen.