ATHENE - De grootste Griekse vakbonden zijn van plan om woensdag te gaan demonstreren tegen het besluit van de regering om te snijden in het minimumloon en andere bezuinigingen te treffen.

De bonden hebben opgeroepen tot werkonderbrekingen.

De stakingen staan gepland van 12.00 uur tot 15.00 uur en moeten ertoe leiden dat de dienstverlening op belastingkantoren en andere overheidsdiensten verstoord wordt. De bonden willen woensdag om 18.00 uur in Athene gaan demonstreren.

Het Griekse parlement heeft dinsdagavond ingestemd met de nieuwe bezuinigingen die waren geëist als voorwaarde voor het tweede pakket noodleningen.

De bezuinigingen bedragen in totaal 3,2 miljard euro en moeten het begrotingstekort van 2012 in lijn brengen met de gestelde doelen. Eerder besloot de regering al tot hervormingen op de arbeidsmarkt, waaronder een verlaging van het minimumloon met terugwerkende kracht tot 14 februari.

"De arbeiders in ons land voeren hun protestacties op in Griekenland en in Europa om ervoor te zorgen dat onze samenleving niet langer wordt platgewalst", aldus vakbond GSEE.

Alles over Griekenland in ons dossier