BADHOEVEDORP - De piloten van KLM Exel leggen aanstaande maandag het werk neer. Dat heeft hun vakbond, de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), dinsdag laten weten. Volgens de VNV zijn na zeven maanden onderhandelen nog steeds geen goede afspraken gemaakt met de directie over de rechtspositie en de arbeidsvoorwaarden van het personeel.

Het gaat om alle vluchten van KLM Exel, aldus de VNV. De aangekondigde werkonderbreking duurt maandag van 06.00 tot 23.00 uur.

KLM Exel is een zelfstandige regionale luchtvaartmaatschappij die in samenwerking met KLM vluchten verzorgt tussen de luchthavens Maastricht, Eindhoven en Schiphol. KLM Exel vliegt ook geregeld vanaf Straatsburg naar Amsterdam. Bij de maatschappij werken volgens informatie van KLM Exel 180 mensen. Grootaandeelhouder is vastgoedmagnaat Erik de Vlieger.

VNV-voorzitter H. de Vries noemt de directie onbetrouwbaar. "Telkens zijn toezeggingen en beloftes gedaan die later zonder blikken of blozen weer werden ingetrokken", zegt hij in een persverklaring. Volgens De Vries gaat het geschil om basale zaken zoals beloningen, roosters en promotieregelingen.