AMSTERDAM - Naast een Chinese lijkt ook een Europese partij serieuze interesse te hebben in de met sluiting bedreigde autofabriek Nedcar in het Limburgse Born.

Dat zegt bestuurder van FNV Bondgenoten Henk van Rees vrijdagavond. Of de Europese partij een Duitse gegadigde is, wil hij niet zeggen. "Ik wil geen broedende kippen storen."

Eerder werd al bekend dat er vanuit China interesse is getoond in de fabriek. Volgens Van Rees komt het vaker voor dat als partijen die al overwogen elders actief te worden, dit in een stroomversnelling brengen als de eigenaar aangeeft tot sluiting over te willen gaan.

Als het snel gaat, zou een overname enkele maanden in beslag kunnen nemen, zegt de bestuurder. Op een eventuele overname staat volgens hem veel druk.

"Het gaat om een bedrijf met honderden mensen. Dat betekent dat er grote belangen zijn." Bij Nedcar werken ongeveer 1500 mensen.

Optimistisch

Van Rees stelt 'voorzichtig optimistisch' te zijn. "Ik klamp me vast aan elke strohalm. Maar de kansen zijn relatief klein, ook gezien de korte termijn waarop Mitsubishi wil stoppen."

Begin februari werd bekend dat Mitsubishi eind dit jaar stopt met het produceren van auto's in Nederland. "Maar de interesse is serieus. Ik ben optimistischer geworden dan ik een poosje geleden was."