LONDEN - Internationale bankiers dringen er bij de 20 landen met de grootste economieën op aan hun economische groei te bevorderen.

Tegelijk waarschuwde het Institute of International Finance (IIF), dat 450 banken en verzekeraars vertegenwoordigt, vrijdag voor de risico's van de schuldencrisis die de eurozone nog steeds in zijn greep houdt.

Het laatste Griekse reddingspakket is ''een belangrijke stap voorwaarts'' die zal helpen de onzekerheid te verminderen. Maar de schuldencrisis is daarmee nog niet opgelost en te snelle bezuinigingen kunnen op de korte termijn economische schade veroorzaken, aldus het IFF aan de vooravond van de G20-bijeenkomst in Mexico City.

Beleidsmakers moeten werken aan het verminderen van de spanning in de eurozone, een meer evenwichtige benadering van financiële regelgeving nastreven en hun coördinatie van het beleid om de wereldwijde groeivooruitzichten verbeteren, aldus het IIF in een open brief aan de G20.

OESO

Ook de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) riep de G20 op tot economische hervorming.

Effectieve maatregelen kunnen de productie stimuleren van door de crisis getroffen economieën, zei secretaris-generaal Angel Gurria. Volgens hem heeft de recente crisis gehandeld als een ''katalysator voor hervormingen''.

Lees alles over Griekenland en de schuldencrisis