LONDEN - TNT Express verwacht niet dat FedEx het bod dat UPS onlangs op het expresbedrijf uitbracht zal overtreffen.

Dat meldde persbureau Reuters donderdag op basis van ingewijden binnen TNT Express.

''De laatste gesprekken die we met FedEx hadden, gaven ons niet de indruk dat ze klaarstaan om iets gaan ondernemen'', aldus de bron die FedEx onlangs nog zou hebben gepolst.

FedEx zou wel voordelen zien in een combinatie met TNT, maar zou de prijs inmiddels te hoog vinden.

TNT meldde vorige week vrijdag dat UPS het bedrijf voor 9 euro per aandeel zou willen overnemen. TNT wees het voorstel van de hand, maar gaf wel aan in gesprek te blijven met zijn Amerikaanse branchegenoot.

Koers

Beleggers dreven de koers van het aandeel TNT Express afgelopen week op tot meer dan 9 euro. Daarmee speculeerden zij op een hoger bod, dat mogelijk het gevolg zou kunnen zijn van een overnamestrijd tussen UPS en FedEx.

Volgens analisten heeft FedEx genoeg financiële ruimte om een bod op TNT uit te brengen. De lagere beurswaarde van het bedrijf ten opzichte van UPS zou een bod echter lastig te verkopen maken aan aandeelhouders. Daarnaast heeft FedEx minder mogelijkheden om via een overname van TNT kosten te besparen omdat het op dit moment kleiner is in Europa dan UPS.

FedEx heeft een marktaandeel van ongeveer 3 procent in Europa, tegen 9 procent voor UPS. TNT is marktleider in Europa met een aandeel van 18 procent, gevolgd door het Duitse DHL dat 15 procent van de markt in handen heeft.