UTRECHT - De medewerkers van NedCar krijgen mogelijk vrijdag meer duidelijkheid over hun toekomst. Dan praten de vakbonden verder met het bedrijf en in de middag praat de directie het personeel bij.

De bonden geven dan ook een reactie. Dat hebben FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen donderdag laten weten na een gesprek met de bedrijfsleiding van NedCar.

Tijdens dat gesprek hebben zij een brief overhandigd gekregen van topman Osamu Masuko van Mitsubishi, het moederbedrijf van NedCar. Nadere bijzonderheden wilden de bonden niet geven.

Masuko had woensdag in Tokio tijdens een onderhoud met minister Maxime Verhagen van Economische Zaken toegezegd dat Mitsubishi zal meewerken aan een doorstart van NedCar en, als dat niet zou lukken, de afspraken zal nakomen uit het sociaal plan.

De bonden reageerden daar terughoudend op. Zij wilden die toezeggingen zwart op wit.

Mitsubishi maakte begin deze maand bekend dat de assemblage van auto's bij NedCar aan het einde van het jaar wordt stopgezet. Volgens het concern maken de slechte toestand van de Europese economie en de dure yen voortzetting van de productie onrendabel.