ROTTERDAM - De directie van het containeroverslagbedrijf APM Terminals in de Rotterdamse haven heeft woensdagochtend met de onderhandelaars van de vakbonden een akkoord bereikt.

Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd. De vakbonden schorten de acties voorlopig tot dinsdag op, in afwachting van de definitieve uitwerking van de afspraken en de raadpleging van de achterban.

Bij het bedrijf op de Maasvlakte werd de afgelopen 3 weken meerdere malen het werk neergelegd, nadat de onderhandelingen over een nieuwe 2-jarige cao voor de 700 werknemers waren vastgelopen.

Voorlopig

Dinsdagmiddag gingen de partijen toch weer met elkaar aan tafel, onder druk van opnieuw een werkonderbreking en met uiteindelijk een voorlopig akkoord als resultaat. Het akkoord kwam in de vroege uren van woensdag tot stand.

AOW-gat

Het twistpunt in de onderhandelingen was de eis van de bonden voor compensatie van het AOW-gat dat ontstaat als straks de pensioenleeftijd omhoog gaat.

Partijen hebben hier over afgesproken dat de reparatie hiervan wordt ondergebracht bij een stichting, waarin zowel werkgevers als werknemers zijn vertegenwoordigd.