AMSTERDAM - De handel op het Damrak liet donderdag een verdeeld beeld zien. De graadmeter van de 25 hoofdfondsen, de AEX-index, sloot 5,05 punten of 1,05 procent hoger op 485,09. Eerder op de dag klom de index nog iets hoger. Ook de Midkap-index noteerde aan het eind van de dag een nipte winst van 0,28 punten of ,06 procent op 488,19, na een groot deel van de dag op verlies te hebben gestaan.

Onder de meest verhandelde fondsen was telecombedrijf KPN de grootste stijger op 5,45 euro, een toename van 4,6 procent. Onder aan de lijn dobberde deelneming KPNQwest, dat een verlies van bijna procent moest incasseren op 3,15 euro.

Ook de belangrijkste indices van de andere Europese beurzen stegen. De FTSE in Londen en de Franse CAC-index sloten ruim een procent hoger. Net als in Amsterdam deden vooral de telecombedrijven het goed. France Telecom eindigde meer dan 5 procent in de plus. Deutsche Telekom stond enkele uren voor sluiting van de beurshandel op Frankfurt bijna 3 procent hoger en het Britse Vodafone noteerde een koerswinst van ruim 4 procent.