LEIDSCHENDAM – Toeristen uit landen als China, Rusland en Brazilië - de zogenoemde BRIC-landen - blijken Nederland in de armen te sluiten.

Vorig jaar noteerde het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) spectaculaire groeicijfers uit deze opkomende landen, zo laat het weten aan NU.nl.

Het aantal toeristen uit China nam vorig jaar met 29 procent toe tot 160.000. Ook de Russen hebben belangstelling voor Nederland, getuige de 145.000 gasten, een stijging van 26 procent.

Relatief gezien was de groei van de Braziliaanse toeristen het grootst. Het aantal bezoekers uit dat land steeg met 30 procent tot 100.000 gasten.

Record

NBTC noteerde als geheel in 2011 een record met 11,3 miljoen buitenlandse toeristen, een stijging van drie procent. Ook dit jaar wordt een lichte groei van een procent verwacht, mede door toedoen van de opkomende landen als Brazilië, Rusland, India en China.

NBTC is blij met die nieuwe groep toeristen. Vooral Chinezen en Russen besteden veel in de winkels en zijn gek op diamanten.

Zie ook: De Russen en Chinezen komen