BERLIJN - Nederland en een aantal andere 'triple-A-landen' eisen dat Griekenland uiterlijk in maart is begonnen met een aantal hervormingen en bezuinigingen.

Anders kan dat land niet beschikken over vorig jaar toegezegde miljarden euro's.

De betaling van dat geld uit het noodplan voor Griekenland is nog niet afgerond, in afwachting van concrete stappen van de Griekse regering.

''We willen nu geen uitstel meer'', aldus minister Jan Kees de Jager (Financiën) vrijdag na afloop van een overleg in Berlijn met zijn collega's van Duitsland, Finland en Luxemburg. Deze landen hebben een hoge kredietwaardigheid.

Concrete stappen

De betaling van dat geld uit het noodplan voor Griekenland is nog niet afgerond, in afwachting van concrete stappen van de Griekse regering. ''We willen nu geen uitstel meer'', aldus minister Jan Kees de Jager (Financiën) vrijdag na afloop van een overleg in Berlijn met zijn collega's van Duitsland, Finland en Luxemburg. Deze landen hebben een hoge kredietwaardigheid.

Bij de eisen die De Jager en zijn collega's stellen, gaat het onder meer om een lager minimumsalaris in Griekenland en het ontslag van vele ambtenaren. ''Het minimumloon is nog steeds te hoog en daardoor niet concurrerend'', aldus De Jager.

Overleg

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden zullen maandag niet bijeenkomen voor extra overleg over Griekenland, zo is bekendgemaakt.

Eerder deze week gingen verhalen dat de ministers een extra vergadering zouden inlassen in verband met het tweede reddingsplan voor het met schulden overladen Zuid-Europese land.

Athene onderhandelt nog steeds met financiële instellingen over kwijtschelding van de schulden. Een akkoord hierover is een van de voorwaarden voor nieuwe steun.

Er bestaat een mogelijkheid dat later in de week er alsnog een extra vergadering komt. Als dat zo is, zullen de media geïnformeerd worden.

Lees alles over Griekenland

Lees alles over de schuldencrisis