ATHENE - Griekenland hoopt de onderhandelingen met private investeerders over de kwijtschelding van schulden nog deze week af te ronden.

Dat zei een woordvoerder van de Griekse regering woensdag.

Volgens de woordvoerder keert de hoofdonderhandelaar namens de financiële instellingen, Charles Dallara, donderdag terug in Athene.

Maandag stuurden Europese ministers van Financiën de Griekse regering en de banken terug naar de onderhandelingstafel, omdat de deal die zij overeen waren gekomen niet ver genoeg ging.

Publieke sector

Volgens de president van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, moeten overheden en centrale banken mogelijk ook een deel van de Griekse schulden afschrijven, als het akkoord tussen private investeerders en Griekenland niet ver genoeg gaat.

''De balans tussen de bijdrage van de publieke en de private sector is een zorgwekkende kwestie'', zei Lagarde. ''Als de schuld van Griekenland door private investeerders niet ver genoeg wordt teruggebracht, dan moeten publieke houders van Griekse schulden ook mee doen.''

Het IMF stelt als voorwaarde voor nieuwe financiële steun dat de Griekse schuldenlast naar een houdbaar niveau wordt teruggebracht.  

Lees alles over de schuldencrisis en Griekenland in onze dossiers