AMSTERDAM - Leisure Investment Cooperation (LIC) uit Rotterdam biedt automobilisten een wel heel aparte polis aan: een verzekering voor snelheidsovertredingen.

Voor 228 euro per jaar kunnen automobilisten bij de verzekeraar vijf boetes per jaar claimen. De overtredingen mogen echter niet hoger zijn dan 30 procent boven de toegestane snelheid, zo meldt de Telegraaf

Volgens woordvoerder Willem Mignon van de Rotterdamse verzekeraar wordt de polis een goudmijntje. Mignon beweert dat de gemiddelde hoogte van een verkeersboete 40 euro is, dus de premie zou het bedrijf geld op moeten leveren.

Het Openbaar Ministerie vindt het pure oplichterij: "De meeste automobilisten betalen veel minder aan boetes", zegt het OM in de krant.

Ook de SER (Sociaal Economische Raad) is alles behalve blij met de actie van de verzekeraar en wil dat het bedrijf de activiteit onmiddellijk staakt. "Bovendien is een dergelijke snelheidsverzekering onwettig, aangezien het in strijd is met de goede zeden en openbare orde", aldus de SER in de Telegraaf.