SAN JOSE - SAN JOSE - Het Amerikaanse technologiebedrijf Cisco Systems heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar minder winst geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder door een aanpassing van de boekhoudregels. Dat heeft 's wereld grootste leverancier van netwerkapparatuur voor de telecom- en internetindustrie dinsdag bekendgemaakt.

Cisco heeft in het tweede kwartaal, dat eindigde op 24 januari dit jaar, een nettoresultaat behaald van 724 miljoen dollar, tegen miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Zonder de nieuwe boekhoudregels zou volgens het technologiebedrijf de winst zijn uitgekomen op 1,3 miljard dollar.

De onderneming uit San José noteerde verder in het tweede kwartaal een omzet 5,4 miljard dollar. Dat betekent een stijging van 14,5 procent ten opzichte van de 4,7 miljard dollar omzet in dezelfde drie maanden in 2003.

Met de omzetcijfers presteerde Cisco beter dan verwacht. De onderneming ging ernog aan begin van het tweede kwartaal vanuit een omzet te boeken tussen de 5,15 en 5,25 miljard dollar. Analisten rekenden er de laatste dagen op dat het technologiebedrijf een omzet zou presenteren van 5,29 miljard dollar.