AMSTERDAM - Autobedrijf Stern heeft interesse in een overname van de failliete auto-importeur Hessing. Dat zei Sterntopman Henk van der Kwast dinsdag.

Curator Johan Westerhof laat weten de mogelijkheden te onderzoeken om te komen tot een doorstart van Hessing en voert gesprekken met verschillende partijen, liet hij dinsdag weten.

''Wij hebben ons gemeld bij de curator'', aldus Van der Kwast. ''Er wordt gezocht naar wegen om de onderneming voort te zetten.''

Stern heeft alleen belangstelling voor het autobedrijf, niet voor de vastgoedtak van Hessing. Op de vraag of Hessing zijn nek over de vastgoeddivisie heeft gebroken, antwoordde Van der Kwast bevestigend. Maar het autobedrijf is volgens de Sterntopman levensvatbaar.

Boedel

Hoeveel geld Stern voor de overname van de importeur van luxemerken als Rolls-Royce, Bentley en Lamborghini overheeft, wilde Van der Kwast niet zeggen. ''Het gaat om de opbrengst van de boedel.''

Bij Hessing werken in totaal 44 mensen. Het bedrijf is onder meer bekend van een markante showroom die is ingebouwd in de geluidswering langs de A2 bij Utrecht.

Duidelijkheid

Van der Kwast hoopt op korte termijn duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden van een overname. ''Het is een kwestie van kortetermijndenken, anders heb je kans dat de boel desintegreert.'' Van der Kwast hoopt voor het eind van de maand uitsluitsel te krijgen.