AMSTERDAM – De werkgeverskoepel OSB van de schoonmakers zien geen enkele aanleiding om met de FNV om tafel te gaan zitten om te onderhandelen over een betere cao.

Dit heeft de werkgeverskoepel dinsdag bekend gemaakt. De schoonmakers zijn bezig met voeren van actie voor een goede cao. Donderdag zal er in Den Haag opnieuw gedemonstreerd worden.

OSB zegt het ‘uitermate teleurstellend’ te vinden dat FNV geen enkele beweging maakt en vast blijft houden aan het totale eisenpakket.

FNV Bondgenoten eist in de cao-onderhandelingen onder andere dat schoonmakers bij ziekte vanaf de eerste dag doorbetaald krijgen. Nu zijn de eerste 2 dagen voor eigen rekening. Ook willen schoonmakers voldoende tijd om hun werk te doen.

Bezinning

Volgens de werkgevers is een constructief CAO-overleg op dit moment onmogelijk. "Wij roepen de FNV op tot bezinning te komen en de dialoog weer aan te gaan aan de onderhandelingstafel", zo laten ze weten.

"Met de buitensporige eis van 12 procent gijzelt de FNV de CAO-onderhandeling en creëert zo alleen ruimte voor haar eigen acties. Hun eis is onuitvoerbaar voor onze leden en zou leiden tot het verlies van duizenden banen", aldus Anton Witte, die namens het OSB onderhandelt.

"Het zou in het belang zijn van 150.000 schoonmakers dat we komen tot een goede en eerlijke CAO."

Bekijk lezersfoto's van de schoonmakersstaking op NUfoto