AMSTERDAM - De effectenbeurs in Amsterdam is woensdag na een richtingloze dag geëindigd in de min. De AEX-index, de belangrijkste graadmeter, sloot op een stand van 480,04 punten, ruim 2,5 punten minder (0,5 procent) dan het slot van dinsdag. "Er is geen echt nieuws", typeerde een handelaar de doelloze stemming aan het Damrak.

Bekijk video

Een positief begonnen Wall Street haalde Amsterdam en de andere Europese beurzen in de middag wat omhoog, maar toen de Nasdaq-beurs weer omlaag dook, bleek winst voor de Europese beurzen een stap te veel te zijn. Londen was aan het eind van de handel 1,35 procent lager en Frankfurt, dat pas om 20.00 uur dichtgaat, stond aan het eind van de middag op een verlies van nog geen 0,1 procent. Parijs stond op een verlies van 0,4 procent.

KPN

Het aandeel KPN, dat in de middag in Amsterdam een winst van enkele procenten pakte, moest dat aan het eind van de handel weer inleveren. KPN sloot op een koers van 5,21 euro, een winst van 1 eurocent. Alleen handelshuis Hagemeyer, chemieconcern Akzo Nobel en postbedrijf TPG wisten woensdag meer dan een procent winst te pakken aan het Damrak. Hagemeyer komt volgende week met jaarcijfers, TPG donderdag en Akzo Nobel vrijdag.

Beleggers zijn volgens een handelaar vol vertrouwen over de aanstaande publicatie van de cijfers TPG. "Er zijn geen mededelingen gekomen dat het tegenzit. Iedereen gaat uit van een winst van ongeveer 20 procent. De aandacht zal dan ook niet zozeer uitgaan naar de cijfers. Interessanter is wat ze gaan zeggen over dit jaar", aldus een analist. Ook bij Akzo ziet het er weinig verrassend uit. Het aandeel TPG pakte een winst van 1 procent op ,90 euro. Akzo deed ongeveer hetzelfde (1,06 procent) en kwam uit op een koers van 48,55 euro.

Nokia

Buiten Amsterdam viel Nokia op met een koersdaling van 3,4 procent. Het concern zou een grote order van Téléfonica zijn misgelopen. Ericsson zou de order hebben gekregen en steeg in koers met 1,9 procent. Op de Londense beurs ging het softwarebedrijf Logica onderuit met ruim 16 procent. De onderneming moest voor de derde maal waarschuwen voor tegenvallers. In Amsterdam kreeg branchegenoot CMG daar een tik van mee met een 3,15 procent lagere koers.

Euro

De euro kwam uit op 0,8705 dollar en was daarmee lager dan de ,8755 van woensdag bij het slot van de handel. Ten opzichte van het pond sterling ging de koers van 0,6115 naar 0,6000.