LONDEN - De Britse overheid wil een einde maken aan de hoge kosten die consumenten extra moeten neertellen als ze op internet met een creditcard betalen.

Luchtvaartmaatschappijen, kaartjesbureaus en andere ondernemingen waar je online kunt betalen, zouden eind 2012 deze kosten al flink moeten verlagen, schrijven Britse media dit weekeinde.

Bij het kopen van een vliegticket wordt er geregeld een fors bedrag extra gerekend als er met een creditcard wordt betaald. Soms is dat ook de enige mogelijkheid om te betalen.

Zo rekent RyanAir circa 10 euro per boeking extra en moeten klanten van AirBerlin een bedrag betalen dat oploopt tot 17 euro per persoon.

Andere toeslagen

De Britten willen overigens ook de toeslagen die op andere vormen van betaling worden gevraagd aanpakken. Betalen via de bank of met een gewone pinpas is meestal wel al goedkoper dan met een creditcard.

Volgens de BBC loopt Groot-Brittannië hiermee vooruit op wetgeving die de Europese Unie voorbereidt en die pas in 2014 van kracht zou moeten worden.