HELLENDOORN - De executieverkoop van Avonturenpark Hellendoorn gaat niet door. In opdracht van Rabobank Harderwijk zou het attractiepark woensdag onder de hamer komen.

Een woordvoerder van Rabobank Nederland zegt dat de veiling niet doorgaat omdat iemand een ,,serieus bod'' op het park heeft uitgebracht. De bank doet geen mededelingen over de hoogte van het bod en door wie het is uitgebracht.

De nieuwe ontwikkelingen worden voorgelegd aan de president van de rechtbank in Almelo. Deze buigt zich 28 februari over de schuldenafwikkeling van het avonturenpark in Hellendoorn.

De Rabovestiging in Harderwijk besloot tot een executieverkoop omdat het pretpark niet aan zijn betalingsverplichting voldeed. Hoe hoog de schuld is wil de bank niet zeggen.

Avonturenpark Hellendoorn is eigendom van het Franse bedrijf Grévin et Compagnie. Enkele weken geleden sloot de eigenaar een tienjarige overeenkomst af met de Harderwijker Hellendoorn Holding BV (HHH BV), de exploitant van het avonturenpark.

Woordvoerder F. van der Grint van het Franse bedrijf zegt dat de HHH BV een aparte besloten vennootschap is, die ook eigendom is van Grévin et Compagnie. ,,Door de exploitatieovereenkomst is de seizoensopening van Avonturenpark Hellendoorn op 29 maart gegarandeerd'', zegt Van der Grint.