AMSTERDAM - Blue Fox heeft niet kunnen voldoen aan de eerder uitgesproken omzet- en winstverwachting voor de tweede helft van vorig jaar. De winst voor afschrijving van goodwill bedroeg in de laatste zes maanden volgens Blue Fox waarschijnlijk 1 miljoen euro, eerder werd uitgegegaan van 1,4 miljoen euro.

Dat liet de automatiseerder woensdag weten bij de presentatie van de voorlopige cijfers over 2003. Het bedrijf publiceert op 15 maart de definitieve uitkomsten.

De winst voor afschrijving goodwill komt over 2003 naar verwachting uit op 2,4 miljoen euro. In 2002 was dat 3,8 miljoen euro. Oorzaak is volgens bestuursvoorzitter S. Eisma "de economische omstandigheden".

Het bedrijf ziet herstel voor 2004 in de markten waarin Blue Fox actief is. "De orderportefeuille is goed gevuld en we hebben al veel nieuwe opdrachten ontvangen", zegt Eisma. Volgens de bestuursvoorzitter waren veel bedrijven in de textiel- en modebranche erg laat met het plaatsen van orders. "Die konden niet meer allemaal in 2003 worden uitgevoerd."