LONDEN - Supermarktketen Jumbo staat op het punt om branchegenoot C1000 over te nemen van investeringsmaatschappij CVC. Dat meldde persbureau Reuters woensdag op basis van bronnen.

Volgens de bronnen heeft CVC een nieuwe ronde biedingen op C1000 uitgesteld, terwijl er wordt onderhandeld met Jumbo.

Volgens mediaberichten zouden ook Plus Retail, Sligro Food Group, het Duitse Edeka en investeerders BC Partners en Bain Capital interesse hebben in de qua omzet op een na grootste supermarktketen van Nederland.

CVC zette C1000 eerder dit jaar in de etalage. De supermarktketen zou naar verluidt tussen de 900 miljoen en 1 miljard euro moeten opbrengen.

Jumbo was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Niet waarschijnlijk

De algemeen directeur van Jumbo, Frits van Eerd, gaf eerder deze maand nog aan dat een overname van C1000 niet waarschijnlijk was. ''We zijn bij Jumbo in alles geïnteresseerd, maar we moeten wel realistisch blijven'', zei hij destijds tegen de Levensmiddelenkrant.

Hij wees daarbij op de ombouw van filialen van Super de Boer, die nog in volle gang is. Jumbo, dat op basis van omzet de op twee na grootste supermarktketen van Nederland is, kocht eind 2009 ruim 300 winkels van Super de Boer. Daarvan werden er 125 doorverkocht.