'Economische crisis goed voor slow food'

TOURS - De Slow Food-beweging, die al 25 jaar goed, gezond en eerlijk eten propagandeert, vaart wel bij de economische crisis. Dat zei oprichter Carlo Petrini zaterdag tijdens een Europees smaakevenement in Frankrijk.

"De maatschappij is gevoeliger voor onze thema's nu we te maken hebben met drie gelijktijdige crises; de financiële, een milieu- en een energiecrisis.''

Volgens Petrini heeft de gulzigheid van de mens niet alleen de aarde vernietigd, "maar ook het leven van veel kleine producenten''.

Samenwerking

De echt duurzame voedselvoorziening moet versterkt worden en in het kielzog daarvan de middelgrote en kleine producenten. De Slow Food-beweging werkt al samen met allerhande andere organisaties en zoekt nog meer samenwerkingen.

Carlo Petrini richtte Slow Food in 1986 in de buurt van Turijn op als reactie op de opening van de eerste fastfoodrestaurants in Italië. Vandaag de dag telt de beweging zo'n 100.000 leden in meer dan 160 landen.

Alles over de schuldencrisis op de special

Tip de redactie