AMSTERDAM – De meerderheid van de Nederlanders werkt liever op kantoor dan thuis. De helft van de Nederlanders begint echter minder gemotiveerd aan de werkdag na een lange file.

Dat blijkt uit Het Nationale Werkonderzoek 2011 van JobTrack.nl onder ruim 28.000 respondenten.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral bij de jongere leeftijdsgroepen (tot 34 jaar) files een negatieve invloed hebben op hoe zij de dag beginnen. Toch werkt deze groep liever op kantoor dan thuis.

“Het nieuwe werken wordt enorm gestimuleerd, maar blijkt niet altijd wenselijk te zijn. Jongeren zijn zich bijvoorbeeld nog volop aan het ontwikkelen en kunnen veel leren van collega’s. Dat is een punt waar werkgevers wel rekening mee moeten houden”, aldus Marco de Weerd van JobTrack.nl.

Slechts een derde van de Nederlanders geeft de voorkeur aan thuiswerken. Naarmate men ouder wordt is een duidelijke afname te zien van de invloed van files en de wens om op kantoor te werken.

Vanaf de leeftijd van 35 jaar werkt men juist liever thuis dan op kantoor. Bij 40 procent van de 55 tot 64-jarigen hebben files geen invloed op de werkmotivatie.