AMSTERDAM - De basissalarissen bij de grote Nederlandse ondernemingen zijn in 2003 nauwelijks gestegen. De topsalarissen zijn bij een aantal van die ondernemingen bevroren. De loonstop zal niet worden gecompenseerd door de uitgifte van meer opties of aandelen. Deze voorspelling doet beloningsadviesbureau Towers Perrin maandag in Het Financieele Dagblad.

De commissarissen die de topbeloningen vaststellen zijn gevoelig voor het sociaal akkoord waarin is afgesproken de CAO-lonen twee jaar lang te bevriezen, aldus Towers Perrin. De keuze om ook met de toplonen dicht bij de nullijn te blijven heeft weinig te maken met de nieuwe code voor deugdelijk ondernemingsbestuur van Morris Tabaksblat, zegt Marcel Spaans van het adviesbureau. "De code-Tabaksblat dwingt tot een betere onderbouwing van de salarissen en een grotere transparantie. Maar dat raakt op zich niet het niveau van de beloning."

De basissalarissen in Nederland zullen gemiddeld met 1 tot 3 procent stijgen, waar in de rest van Europa een stijging van 5 tot 10 procent wordt verwacht. De grote Nederlandse concerns hebben ondanks de forse stijgingen van de laatste jaren nog steeds een grote achterstand op Britse en Amerikaanse bedrijven qua salariëring, en zijn op beloningsgebied middenmoters op het Europese continent.