TILBURG - Als het aan de eigenaars ligt, gaan de bekende snackfabrikanten Mora, Van Dobben en Kwekkeboom binnenkort op in één bedrijf.

Dat hebben de twee moederbedrijven, Ad van Geloven en Royaan, woensdag bekendgemaakt.

Als de fusie doorgaat, ontstaat een onderneming met een omzet van 246 miljoen euro en bijna 1100 medewerkers. De huidige grootaandeelhouders Lion Capital (Ad van Geloven) en NPM Capital (Royaan) zullen als aandeelhouders gezamenlijk optrekken.

Directeur Peter Doodeman (55) van Mora-eigenaar Ad van Geloven is de beoogde topman van de nieuw te vormen combinatie.

De huidige bestuurder van Royaan, Bart Bakker (43), wordt verantwoordelijk voor de integratie van de verschillende onderdelen van het fusiebedrijf.

Overnames

Beide ondernemingen zijn de afgelopen jaren stevig gegroeid door een reeks overnames van veelal familiebedrijven. Of zij de krachten mogen bundelen, is mede afhankelijk van het oordeel van de Europese Commissie, die de gevolgen voor de concurrentie op snackgebied moet onderzoeken.

Ad van Geloven is vooral bekend van de merken Mora, Hebro, Ad van Geloven, Van Lieshout en Welten snacks. Royaan staat voor de merken Van Dobben, Bakker (kaassoufflés), Tjendrawasih en Mayam (oosterse snacks), Willie Dokter (gehaktballen), Laan, Van Dobben en Kwekkeboom. De bedrijven maken diepvriessnacks voor zowel de consumentenmarkt als voor de horeca, fastservice en catering in Nederland en België.