TOKIO - Het Japanse technologieconcern Sony is in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar in de rode cijfers gedoken.

Onder de streep boekte het bedrijf een verlies van 27 miljard yen (ruim 250 miljoen euro). De omzet daalde met ruim 9 procent tot 1,575 biljoen yen (14,7 miljard euro). meldde het bedrijf woensdag.

Een jaar eerder had Sony nog een nettowinst van 31,1 miljard yen (290 miljoen euro) in de boeken gezet. Het nettoverlies is grotendeels terug te voeren op afschrijvingen en reorganisatielasten, maar ook op operationeel niveau bleef Sony met een tekort zitten van omgerekend bijna 15 miljoen euro.

Sony kampt met de nadelige gevolgen van de dure yen en een zwakke vraag naar televisies. Ook heeft het nog altijd last van de naweeën van de zware aardbeving die Japan in maart trof, en nu ook van de overstromingen in Thailand.

Het bedrijf heeft daarom de verwachtingen voor het hele boekjaar fors naar beneden bijgesteld. Het rekent nu op een operationele winst van 20 miljard yen, terwijl het eerder uitging van het tienvoudige. Onder de streep voorziet Sony een verlies van 90 miljard yen.