SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Martinair neemt maandagmiddag afscheid van het publiek met een rondvlucht boven Nederland.

Aan boord zijn oprichter en naamgever Martin Schröder en zijn vrouw, personeel van Martinair en mensen uit de luchtvaart- en reiswereld.

Voor de rondvlucht zei Schröder dat hij blij is dat het schitterend weer is. ''Je krijgt kennelijk wat je verdient.'' Hij zei ook dat het heel moeilijke dagen voor hem zijn en dat hij het ''liever anders had gezien''.

Vlucht MP2011 vertrekt om 13.00 uur vanaf Schiphol en vliegt via Nijkerk, Eindhoven (13.25 uur), Rotterdam (13.44 uur), Hoek van Holland, Noordwijk, Drachten, Groningen, Meppel, Lelystad (14.50 uur), Almere en Amsterdam (14.53) terug naar Schiphol. Het toestel landt daar naar verwachting om iets voor 15.00 uur.

Bij Eindhoven, Rotterdam, Lelystad en Amsterdam wordt laag gevlogen.

Vrachtvervoerder

Martinair stopt na meer dan een halve eeuw met het vervoer van passagiers. In 1958 begon de maatschappij, toen nog Martin's Air Charter, met rondvluchten boven Amsterdam. In de afgelopen 53 jaar brachten de rood-witte toestellen van Martinair miljoenen Nederlanders naar hun vakantiebestemming. Martinair blijft bestaan als vrachtvervoerder binnen de Air France-KLM groep.

Laatste vlucht Martinair