Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Luchtvaartmaatschappijen maken winterbestemmingen bekend

SCHIPHOL - De Nederlandse luchtvaartmaatschappijen toveren voor het winterseizoen, dat op 1 november begint, weer allerhande nieuwe bestemmingen uit de hoge hoed.
Door ANP

KLM pakt het groots aan met maar liefst zes nieuwe bestemmingen, waarvan vooral Rio de Janeiro en Buenos Aires tot de verbeelding spreken. Arke Fly heeft onder andere Dubai en Zanzibar aan het schema toegevoegd. Transavia richt zich vooral op de wintersport en Corendon Dutch Airlines probeert Eilat weer op de kaart te zetten.

In februari van dit jaar maakte KLM bekend dat Buenos Aires na 10 jaar weer terugkeert als reguliere bestemming. Het ging toen om de zevende bestemming van KLM in Latijns-Amerika.

"Argentinië is een zeer populaire bestemming onder Europese toeristen en biedt ook een grote zakelijke markt, met Nederland als belangrijke im- en exportpartner'', zei president-directeur Peter Hartman. In juni van dit jaar volgde de aankondiging dat ook Rio de Janeiro aan het lijstje kon worden toegevoegd. "eroemde stranden, moderne architectuur, carnaval en het WK in 2014'', aldus KLM.

Typische vakantiebestemmingen

KLM-dochter Martinair stopt vanaf 1 november met zijn passagiersvluchten, KLM neemt een deel daarvan over, zoals was afgesproken met de touroperators. Dat brengt de toestellen van KLM ook naar typische vakantiebestemmingen als Havanna en Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Ook nieuw is Basel Mulhouse. De opening van de lijndienst naar het Angolese Luanda is verschoven naar maart volgend jaar.

Arke Fly, van TUI Nederland, heeft ook twee bijzondere nieuwe winterbestemmingen: Dubai en Zanzibar. "Nu het vliegveld is gemoderniseerd, kunnen we daar direct op vliegen'', aldus topman Steven van der Heijden. Zanzibar is volgens hem leuk voor een strandvakantie, of als de bekende afsluiter van een safari. En Dubai is volgens Van der Heijden nu ook interessant voor een grotere doelgroep. "Sinds de crisis zijn het niet meer alleen 5-sterren hotels, maar ook 4 sterren. Het is gegarandeerde zon en shoppen en geen 11 uur in het vliegtuig.''

Verder vliegt Arke Fly deze winter ook op de nieuwe bestemmingen Puerto Vallarta in Mexico en de Israëlische badplaats Eilat. Ook Corendon Dutch Airlines heeft die stad deze winter op het menu staan. "Verder vliegen we voor het eerst naar andere bestemmingen in Egypte en Noord-Cyprus'', aldus topman Atilay Uslu.

Transavia voegt in de winter Zürich en Chambéry aan het vliegschema toe.

Aanbevolen artikelen