Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
europa euro logo schuldencrisis

'Weinig vertrouwen in akkoord eurocrisis'

DEN HAAG - De Nederlandse bevolking heeft weinig vertrouwen geput uit de maatregelen die Europese leiders afgelopen week hebben aangekondigd om de schuldencrisis te bestrijden en het noodlijdende Griekenland te steunen.
Door ANP/Novum

Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond. Een ruime meerderheid (79 procent) gaat er vanuit dat er in de toekomst toch nog meer geld naar Griekenland zal moeten. De meerderheid (57 procent) zegt bovendien niet optimistischer te zijn geworden over de toekomst van de eurozone. De kwalificatie van "halfzachte besluiten'' die zijn genomen, wordt gedeeld door 55 procent.

De schuld voor de Europese schuldencrisis ligt volgens bijna een derde (32 procent) bij de vorige generatie politici, die de euro heeft ingevoerd. Iets minder mensen (29 procent) vinden dat de schuld bij de banken ligt.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildag was vrijdag.

Aanbevolen artikelen