SYDNEY - De staking bij de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas duurt nog altijd voort. Vandaag blijven de vliegtuigen, net als gisteren, aan de grond.

Qantas heeft al 447 vluchten geschrapt sinds het besluit om zijn vliegtuigen aan de grond te houden. Daardoor zijn meer dan 68.000 passagiers getroffen. Dat heeft het bedrijf zondag gemeld.

Qantas houdt sinds zaterdag al zijn passagiersvliegtuigen aan de grond. Het bedrijf hoopt zo een doorbraak te forceren in een hardnekkig conflict met de vakbonden.

Medewerkers van het bedrijf eisen meer loon en zijn het niet eens met de hervormingsplannen van de directie van het bedrijf. Ze legden de afgelopen weken al verscheidene keren het werk neer.

Regering

De vliegtuigen stijgen pas weer op als er een overeenkomst is bereikt tussen de directie en de personeelsleden. De Australische regering heeft de rechter in een spoedzitting gevraagd de staking te verbieden.

Het schrappen van de vluchten kost de luchtvaartmaatschappij naar schatting omgerekend ruim veertien miljoen euro per dag.