Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
agnes jongerius

FNV wil vitaliteitspaarregeling vanaf volgend jaar

AMSTERDAM - Vakcentrale FNV zou graag zien dat de vitaliteitspaarregeling voor werknemers komend jaar al wordt ingevoerd, zodat werknemers naadloos kunnen overgaan van het spaarloon op de nieuwe regeling.
Door ANP

Volgens de FNV is daarvoor ook geld, omdat er geld over zou zijn van de tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting, aldus de vakcentrale donderdag.

''Die vitaliteitsregeling kan dus gewoon in januari al worden ingevoerd. Hoe eerder, hoe beter'', aldus FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Via de vitaliteitsregeling kunnen werknemers ook fiscaal voordelig sparen.

''Het kabinet wil de regeling pas in 2013 uitvoeren.'' Werknemers zouden volgend jaar dan tussen wal en schip vallen. ''Een belastingvoordeel in deze tijden is voor de meeste werknemers meer dan welkom'', aldus Jongerius.

Weekers

Maar volgens een woordvoerster van staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) is het niet mogelijk om nu in ongeveer 2 maanden tijd een nieuwe regeling op te tuigen voor volgend jaar. Ook is het volgens haar niet mogelijk om geld te gebruiken dat bestemd is voor de tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting.

Tenslotte wees de FNV werknemers andermaal op de mogelijkheid om nog snel een slag te slaan met de spaarloonregeling. Omdat de regeling dit jaar nog bestaat, kunnen werknemers nog maximaal inleggen en dus maximaal van het belastingvoordeel profiteren. De aanvraag moet dan wel voor medio november worden gedaan.


Lees meer over:

FNV

Aanbevolen artikelen