AMSTERDAM - In 20 van de 25 steden zijn de huizen duurder geworden. In de maand september waren de huizenprijzen gemiddeld 2 procent hoger dan sinds het dieptepunt.

Dit meldt het ING economisch bureau op basis van cijfers van het CBS. In Rotterdam (bodem november 2010) stegen de prijzen 7 procent, gevolgd door Amsterdam (bodem augustus 2009) met een stijging van 3,2 procent.

In Den Haag (bodem januari 2011) stegen de prijzen sinds het dal 1 procent en in Utrecht (bodem maart 2010) werden huizen 0,9 procent duurder.

De gegevens zijn afkomstig van het CBS/ING. - (c)NU.nl/Jelle Kamsma

Landelijk

Landelijk is er nog geen prijsherstel. Volgens de cijfers zijn huizen sinds de zomer van 2008 gemiddeld ruim 9 procent goedkoper geworden. Dat in de grote steden inmiddels al wel herstel zichtbaar is komt mede door de snellere bevolkingsgroei.

De huizenprijzen lagen in september zo goed als 3 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar en dat is grootste daling op jaarbasis van dit jaar.  Het ING Economisch Bureau verwacht dat de huizenprijzen volgend jaar met 2,5 procent dalen.