RIJSWIJK - Pensioenfondsen beleggen steeds duurzamer. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd rapport van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

Kleine pensioenfondsen beleggen minder duurzaam dan grote, zo blijkt uit het onderzoek. Net als vorig jaar is het Pensioenfonds Zorg & Welzijn het meest duurzaam.

VBDO onderzocht van 50 fondsen hoe zij met hun beleggingen rekening houden met sociale en milieucriteria. De 50 fondsen dekken de pensioenen van 13 miljoen Nederlanders.

Alle soorten beleggingen worden volgens VBDO duurzamer, maar vooral in de categorieën onroerend goed en staatsobligaties zet de verduurzaming door.

Inspanningen

''We dringen erop aan dat de fondsen hun inspanningen vooral richten op de beleggingscategorieën waarin het fonds de grootste belangen heeft genomen",' zo liet VBDO-directeur Giuseppe van der Helm weten.

Ook moeten de fondsen volgens VBDO duidelijker zijn over hun duurzaamheidsbeleid. Ze leggen wel goed uit wat hun beleid is, maar niet hoe ze het toepassen.