AMSTERDAM - Vliegmaatschappij JetsSky stopt met het aanbieden van goedkope vluchten uit Nederland naar negen Europese steden. De maatschappij zegt dat het haar onmogelijk is gemaakt om vanuit Nederland te werken, onder meer door tegenwerking van de KLM, de concurrentie van andere prijsstunters en de negatieve publiciteit. Dat schrijft De Telegraaf.

Twee weken geleden bracht die krant dat JetsSky geen vliegvergunning had aangevraagd voor haar vluchten naar onder andere Barcelona, Las Palmas en Malaga. En ook dat luchthaven Schiphol nog nooit met hun over havengelden, de noodzakelijke bankgaranties en de bagageafdeling had gesproken. Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) adviseerde haar achterban dan ook geen vluchten via JetsSky te boeken.

JetsSky zelf zegt wel in Europa te gaan vliegen, maar pas vanaf 28 maart. Vanuit Nederland wordt dan alleen nog maar naar Denemarken gevlogen. Reizigers die een ticket hebben gekocht dat voor 28 maart geldig is, kunnen hun geld terug krijgen. Vorige week bleek nog dat er 1200 boekingen per dag plaatsvonden. Nu er niet wordt gevlogen, boeken nog maar nauwelijks mensen een ticket, aldus JetsSky.