CHENGDU - De overeenkomst tussen Saab en het Chinese autobedrijf Pang Da is door het uitstel van betaling dat de Zweedse autofabrikant ontving, niet langer rechtsgeldig.

Dat heeft de voorzitter van Pang Da, Pang Qinghua, woensdag gezegd.

Het moederbedrijf van Saab, Swedish Automobile, kwam in juni met Pang Da en het eveneens Chinese Youngman overeen dat zij 245 miljoen euro investeren in Saab in ruil voor flinke aandelenbelangen in het moederbedrijf.

Volgens Pang heeft zijn bedrijf de aanvraag voor goedkeuring van die investering nog niet ingediend bij de Chinese overheid.

Op koers

Swedish Automobile (Swan), het moederbedrijf van de Zweedse autofabrikant Saab, heeft woensdag tegengesproken dat de overeenkomst tussen Saab en het Chinese autobedrijf Pang Da niet langer rechtsgeldig is.

''Swan en Pang Da hebben kennisgenomen van de mediaberichten die de geldigheid van het partnerschap tussen Swan, Saab en Pang Da in twijfel trekken. Swan, Saab en Pang Da onderstrepen dat de berichten zijn gebaseerd op een misverstand'', stelde het bedrijf in een verklaring.

Eerder op de dag zei de voorzitter van Pang Da tegen persbureau Reuters dat de overeenkomst niet meer geldig is, omdat Saab in surseance van betaling verkeert.