BRUSSEL - De winkels van Marca houden op te bestaan. In Nederland heeft de keten van goedkope kledingzaken 38 vestigingen, waarvan er 23 overgaan naar moederbedrijf C&A. Voor de rest wordt nog een oplossing gezocht.

In België en Luxemburg komen 35 van veertig 40 filialen in handen van C&A. Dat liet Marca woensdag weten. De vestigingen in Frankrijk en Duitsland gingen vorig jaar al verder onder C&A.

Ontslagen

De medewerkers die niet overgaan naar C&A, zijn niet zeker van hun baan. In Nederland gaat het om 263 mensen. De meesten daarvan hebben een jaarcontract dat niet wordt verlengd. Tachtig mensen verliezen hun baan. In samenwerking met de vakbonden wordt een sociaal plan opgesteld.

De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond zeggen geschokt en teleurgesteld te zijn door het besluit van Marca. "Dat Marca het moeilijk had was al langer bekend, maar de omvang van deze maatregelen verrast me toch wel", aldus M. Jansen van FNV Bondgenoten. Volgens deze woordvoerder was Marca klem komen zitten tussen ketens als C&A, H&M en Wibra.