AMSTERDAM - Softwarehuis Scala Business Solutions heeft in het beste operationele resultaat ooit behaald. De winst voor rente en afschrijving kwam uit op 12,2 miljoen euro tegen een operationeel verlies in 2000 van 14,9 miljoen euro. Dit heeft de onderneming maandagochtend voorbeurs bekendgemaakt.

De nettowinst kwam uit op 4,6 miljoen euro bij een omzet van ,5 miljoen euro. In 2000 leed Scala nog een nettoverlies van 41,7 miljoen euro bij een omzet van 81,2 miljoen euro.

Het bedrijf verwacht dat de organische groei in 2002 gelijk zal zijn aan die van vorig jaar. "De gezonde liquiditeit, het fundamenteel lage kostenniveau en het groeiend klantenbestand zal de onderneming in staat stellen het doel te bereiken van een aanhoudende winstgevendheid in alle kwartalen van 2002", zo verwacht Scala verder.

De van oorsprong Zweedse onderneming, met een notering op de effectenbeurs in Amsterdam, maakte na aanhoudende verliezen in het laatste kwartaal van 2000 de ommekeer. Toen werd weer operationele winst gemaakt, dankzij ingrijpende maatregelen om de kosten te drukken. Dat ging ten koste van ongeveer eenderde van de negenhonderd banen.