AMSTERDAM - Luxemburg verwacht nog voor het eind van oktober het merendeel van zijn belang in de Luxemburgse tak van Dexia te verkopen. Dat zei de Luxemburgse minister van Financiën Luc Frieden donderdag.

Volgens de minister staat er een investeerder klaar om het belang van Luxemburg in Dexia Banque Internationale à Luxembourg (Dexia BIL) grotendeels over te nemen.

Frieden wilde geen naam noemen, maar zei wel dat het om een internationale partij gaat die er financieel goed voor staat.

Overnamebod

Dexia maakte bekend dat er exclusieve gesprekken worden gevoerd met een internationale groep investeerders. Het bestuur van Dexia zal ''tegen het eind van de periode van exclusiviteit'' een besluit nemen over een mogelijk overnamebod, aldus de bank. Tot wanneer die periode loopt werd echter niet gemeld.

Eerder op de dag werd via de Wereldomroep bekend dat oud-premier Jan Peter Balkenende de Belgische regering mogelijk zou gaan adviseren over de toekomst van de noodlijdende bank. Een woordvoerder van Balkenende spreekt dit gerucht echter tegen.