AMSTERDAM - Door het voortduren van de prijzenoorlog is supermarktpersoneel in toenemende mate bang voor hun veiligheid. De werknemers stellen dat de supers nu met een minimale bezetting werken, waardoor overvallen en agressiviteit in de hand zouden worden gewerkt.

De CNV Dienstenbond kreeg de afgelopen tijd tientallen klachten van verontruste medewerkers, aldus het Algemeen Dagblad. Het personeel vreest dat door de aanhoudende prijzenoorlog en de daarbij horende kostenbesparingen te weinig mensen in de winkel staan. Dat geeft een onveilig gevoel, zo zeggen de werknemers. De klachten komen met name van Amsterdams, Rotterdams en Haags supermarktpersoneel.

Albert Heijn en Laurus (Konmar, Super de Boer en Edah), waar de meeste klachten vandaan zouden komen, ontkennen dat er te weinig mensen in hun winkels staan. Laurus heeft in een gesprek met CNV al laten weten maatregelen te nemen in de winkels waar wordt geklaagd. Albert Heijn zegt zelf regelmatig onderzoek te doen naar de veiligheid in de winkels. Daaruit zou niet blijken dat de veiligheid minder wordt, aldus een woordvoerder.

Desondanks maakt CNV zich zorgen. De bond wil een spoedoverleg met de ketens.