SCHIPHOL - De luchtvaartmaatschappij Transavia heeft dinsdag de Vakbond voor Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op het matje geroepen. De vervoerder was boos omdat de vakvereniging stelde dat de wc's in de vliegtuigen van Transavia vies zijn. Tijdens spoedoverleg heeft VNC-voorzitter H. Popelier echter toegegeven dat daar geen sprake van is.

Volgens Transavia-topman O. van den Brink waren de uitlatingen van de VNC “niet op feiten gebaseerd”. “Dit schaadt ons bedrijf en zijn medewerkers onnodig”, voegde hij daaraan toe.

Popelier zei dat de VNC een fout heeft gemaakt. “Wij hebben onterecht de suggestie gedaan dat Transavia de wc's niet goed schoonmaakt. Wij lieten ons leiden door emoties. Ik heb dan ook mijn excuses aangeboden aan de directie van Transavia”, aldus de voorzitter.

De VNC liet maandag weten dat het ‘ontzettend smerig’ was om naast de toiletten te eten. Algemeen secretaris Hoelscher zei dat Transavia na vluchten korter dan drie uur het vliegtuig niet langer goed schoonmaakt. Ook het keukentje en de cabine zouden rommelig zijn, aldus de VNC.