AALSMEER - Subaru Benelux blijkt het slachtoffer te zijn van de miljoenenfraude bij een bedrijf in Aalsmeer, die maandag naar buiten kwam. Dat meldde de internetversie van Automotive, een vakblad voor de autobranche, dinsdag op basis van een vraaggesprek met directeur J. Coert van Subaru Benelux.

Coert beperkte zich later op de dag tot de mededeling dat hij “hangende het onderzoek niets mag zeggen”. Tegen Automotive zei de Benelux-directeur van de autofabrikant dat hij de fraudeur persoonlijk heeft opgepakt en afgeleverd bij de politie.

Het openbaar ministerie en de politie wilden dinsdag niet ingaan op de vraag welk bedrijf in Aalsmeer slachtoffer is geworden van de fraude. De politie verklaarde maandag wel dat ze begin deze maand een verdachte had aangehouden. De man zou al het geld hebben vergokt.

Maandag werd bekend dat een 35-jarige boekhouder van een bedrijf in Aalsmeer 18 miljoen euro heeft verduisterd. De omvangrijke fraude kwam aan het licht, nadat een bank de directeur van het bedrijf op dubieuze transacties had gewezen.