EINDHOVEN - Philips blijft in de toekomst innoveren om groei te realiseren. De onderneming wil zich daarbij vooral richten op opkomende economieën.

Dat zei topman Frans van Houten dinsdag tijdens een persconferentie in Eindhoven.

''We zoeken vooral naar groei in opkomende markten. Daarom zijn we ook steeds actiever in bijvoorbeeld China, Brazilië, Rusland en India'', zei Van Houten.

Volgens de Philipstopman is het noodzakelijk dat het bedrijf blijft investeren in innovatie om concurrenten voor te blijven.

Overheid

Bovendien kan innovatieve technologie helpen om uit de pan rijzende overheidsbudgetten in balans te houden. De topman wees op de groeiende kosten voor de gezondheidszorg, waar Philips probeert de zorg 'naar huis' te brengen door bijvoorbeeld patiënten thuis te monitoren.

Op het gebied van verlichting vallen er volgens Van Houten "tientallen miljarden euro's" te besparen door bijvoorbeeld snelwegen te voorzien van zuinige led-verlichting.

Volgens Van Houten vragen de huidige onzekere economische omstandigheden naar meer innovatie. "Door te investeren in innovatieve doorbraken kun je jezelf uit de crisis investeren", aldus de topman.