BRUSSEL - Voor Griekenland, dat in grote financiële en economische moeilijkheden verkeert, is het moment van de waarheid aangebroken. Dat stelde een woordvoerder van de Europese Commissie maandag.

De zegsman sprak over een laatste kans om de schuldencrisis op te lossen.

Hij uitte de verwachting dat er ''snel'' weer een delegatie van de EU en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) naar Griekenland gaat om de aanpak van de crisis te bespreken.

Vertegenwoordigers van de EU en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaan deze week weer met Griekenland om de tafel zitten om de aanpak van de schuldencrisis te bespreken.

Noodlening

De EU en het IMF willen zien of Griekenland voldoende vooruitgang heeft geboekt om in aanmerking te komen voor een volgende noodlening van 8 miljard euro.

De Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos zei dit weekeinde dat zijn land vastbesloten is door te zetten met de bezuinigingen die nodig zijn om in aanmerking te komen voor extra noodsteun.

Vorige week werd ook al overlegd door Griekenland en inspecteurs van de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en het IMF. Er werden nog geen concrete besluiten bekendgemaakt over het geven van meer steun aan Athene.

Lees alles over de schuldencrisis op onze special