MILAAN - De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft maandag 364 vluchten moeten schrappen omdat het personeel staakt. Ongeveer 18.000 passagiers werden gedwongen hun plannen aan te passen. Op Schiphol was niet veel te merken van de staking.

Werknemers van Alitalia legden maandag voor acht uur lang het werk neer uit protest tegen de bezuinigingsplannen van de maatschappij. De actie duurt van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Reizigers

Veel passagiers die maandag vanuit Nederland met Alitalia zouden vertrekken, waren volgens een woordvoerder van Schiphol al op de hoogte van de plannen. Op de luchthaven bevonden zich dan ook nauwelijks gestrande reizigers.

Het is al de derde staking sinds Alitalia in oktober vorig jaar de plannen bekendmaakte. Het bedrijf gaat 1500 banen schrappen. De maatschappij moet flink in de kosten snijden om te kunnen toetreden tot de toekomstige alliantie van KLM en Air France.

Veel vluchten van Schiphol naar Frankfurt liepen maandag vertraging op wegens zware sneeuwval in Duitsland. Vliegtuigen vertrokken tot een uur later. In Frankfurt werden ongeveer negentig vluchten geschrapt.