AMSTERDAM - Supermarktketen Plus Retail beraadt zich over een mogelijke overname van zijn branchegenoot C1000.

''Het is een directieaangelegenheid. Ze beraden zich over het onderwerp en verschillende mogelijkheden'', zo stelde een woordvoerster van de onderneming donderdag.

Eerder meldde persbureau Bloomberg dat investeerder CVC, de huidige eigenaar van C1000, een mogelijke verkoop van de onderneming onderzoekt. C1000, het voormalige Schuitema, zou volgens de bronnen van Bloomberg ruim 1 miljard euro kunnen opbrengen.

CVC nam C1000 in 2008 over van Ahold en enkele andere aandeelhouders. Met circa 400 winkels heeft de supermarkt in Nederland een marktaandeel van circa 12 procent.

Marktgeruchten

Een woordvoerster van C1000 liet donderdag weten dat het bedrijf ''geen reactie geeft op marktgeruchten''. Bij CVC was niemand bereikbaar voor commentaar.

Sectorgenoten van Plus Retail en C1000, zoals Ahold en Jumbo, wilden ook niets zeggen.

Een zegsman van Sligro zei desgevraagd dat het bedrijf bij de presentatie van de halfjaarcijfers al heeft aangegeven dat een overname van C1000 niet aan de orde is. ''Het is een grote partij waar we op dit moment niet aan toe zijn.''

Diep

Analist John David Roeg van ING vraagt zich wel af of Sperwer zo diep in de buidel kan tasten voor deze aankoop.

''Sperwer is, net als C1000, een grote club van franchisenemers; de modellen zouden goed bij elkaar passen'', aldus Roeg. De analist vindt de prijs die in de media voor C1000 wordt genoemd, ruim 1 miljard euro, echter aan de hoge kant. ''Zowel als prijskaartje, als voor Sperwer''.